Institutul Național de Meteorologie olandez a emis o avertizare Cod Roșu de furtună pentru locuitorii din provincia Noord-Holland, care include și Amsterdam. Autorităţile au îndemnat cetăţenii să rămână la locuințele lor și să apeleze numerele serviciilor de urgență doar pentru situații care pun viața în pericol. De asemenea, a transmis că furtuna, denumită Poly, este cea mai gravă dintre furtunile manifestate vreodată pe timpul verii și, totodată, cea mai puternică din 2018 până în prezent. Furtunile puternice din Olanda au loc de obicei între octombrie și aprilie.

Poliţia locală a oraşului Haarlem, din nord-vestul ţării, a transmis că o femeie în vârstă de 51 de ani a decedat după ce un copac s-a prăbuşit peste mașina în care se afla. În Amsterdam, mai multe persoane au fost rănite, iar zeci de copaci au fost doborâți de furtună, avariind mașini și bărci situate pe canalele din oraș.

Un purtător de cuvânt al aeroportului Schiphol din Amsterdam (unul dintre cele mai aglomerate din Europa) a transmis că au fost anulate peste 400 de zboruri. Traficul aerian urmează să fie restricţionat până cel puțin la ora 17 (ora României). Operatorii feroviari NS și Arriva au întrerupt, de asemenea, toate deplasările din nordul țării. În plus, o autostradă de la nord de Amsterdam a fost închisă în urma căderii unor copaci pe carosabil.

Institutul Naţional de Meteorologie transmite că furtuna urmează să se deplaseze spre est și este de așteptat scadă în intensitate, pe parcursul serii.

Surse: Reuters, France24

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday