Duminică, la momentul identificării pulberii albe, o parte a Casei Albe a fost închisă temporar, iar persoanele din interior au fost evacuate. Președintele Biden nu se afla la acel moment în clădire.

Testele preliminare de la fața locului au indicat că pudra era cocaină, au spus pentru Washington Post două persoane familiarizate cu subiectul. Un purtător de cuvânt al Secret Service a declarat că substanța este supusă unor teste de laborator pentru a se stabili ce este, iar autoritățile caută să afle cum a ajuns în Casa Albă. Pompierii au stabilit deja că substanța nu reprezintă o amenințare.

Purtătorul de cuvânt a specificat doar că pulberea a fost găsită în interiorul unei zone de lucru, din Aripa de Vest. Aripa cuprinde Biroul Oval al președintelui, sala cabinetului său, o zonă de presă și birouri pentru consilierii și personalul președintelui.

Surse alternative: Washington Post, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday