Guvernul olandez a anunțat că măsura va intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2024. Dispozitivele vor fi permise în sălile de clasă doar în cazuri aparte, precum în timpul orelor care necesită folosirea acestora sau din motive medicale, pentru persoanele cu dizabilități.

Ministrul olandez al Educației a transmis că dispozitivele inteligente “nu au ce căuta în sala de clasă” și că “elevii trebuie să fie capabili să se concentreze și trebuie să li se ofere posibilitatea de a învăța bine. Cercetările științifice arată că telefoanele mobile sunt o perturbare. Trebuie să-i protejăm pe elevi împotriva acestui lucru”.

Ministerul Educației, școlile și organizațiile de elevi și părinți au căzut de acord în privința interdicției. Fiecare școală va putea alege modul în care va implementa noua măsură, a mai precizat ministrul Educației, adăugând că, în cazul în care nu vor exista suficiente rezultate pozitive până în vara anului viitor, va fi implementat un nou set de reguli.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday