Organizația Nord-Atlantică a motivat decizia prin faptul că preferă să rămână cu un lider cu experiență, în loc să încerce să găsească altul nou, având în vedere contextul geopolitic tensionat generat de războiul din Ucraina. Acest lucru înseamnă continuitate, într-o perioadă plină de provocări pentru NATO, care încearcă să susțină Ucraina fără a intra în conflict cu Rusia.

Jens Stoltenberg are 64 de ani, iar anterior a fost prim-ministrul Norvegiei. Acesta a preluat conducerea NATO în 2014, iar de atunci mandatul său a fost prelungit de trei ori. La nivelul Alianței este văzut ca fiind un lider constant, capabil să stabilească consensul între statele membre.

Secretarul General al NATO a postat un tweet în care a spus că este onorat de decizia de a i se prelungi mandatul până la 1 octombrie 2024.

“Onorat de decizia Aliaților #NATO de a-mi prelungi mandatul ca secretar general până la 1 octombrie 2024. Legătura transatlantică dintre Europa și America de Nord ne asigură libertatea și securitatea de aproape 75 de ani, iar într-o lume mai periculoasă, Alianța noastră este mai importantă decât oricând”.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday