Autoritățile braziliene informează că lacul artificial de la proprietatea de lux a fotbalistului PSG a fost construit încălcând normele naționale privind captarea și devierea surselor de apă, a rocilor, nisipului şi modificarea fără autorizaţie a terenului şi îndepărtarea vegetaţiei.

Reședința lui Neymar este situată în orașul Mangaratiba, pe coasta sudică a statului Rio de Janeiro. Agențiile de mediu locale au precizat că încălcările normelor sunt legate de construcția unui lac artificial din perimetrul vilei fotbalistului. Concret, scrie Deutsche Welle, lacul artificial și plaja care îl înconjoară au fost construite ilegal, fără obținerea autorizației de la instituțiile relevante.

Reuters scrie că, pe lângă amenda aplicată, cazul va fi investigat și de către biroul procurorului general, de poliția națională, de biroul de protecție a mediului din Brazilia și de alte agenții guvernamentale.

Autoritățile au ordonat, luna trecută, încetarea oricărei activități la vila de lângă Rio de Janeiro, până la finalizarea anchetei. Presa braziliană relatează însă că fotbalistul a organizat o petrecere la reședința sa, ignorând decizia autorităților. 

Surse: Deutsche Welle, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday