UPDATE ora 09.30: Ministerul rus al Apărării a transmis un comunicat în care pretinde că a interceptat cinci drone ucrainene în apropiere de Moscova: “În această dimineață, o încercare a regimului de la Kiev de a efectua un atac terorist folosind cinci drone, împotriva unor ținte din regiunea Moscovei, a fost dejucată”, susține ministerul.

“Regimul de la Kiev a încercat să atace infrastructura civilă, inclusiv aeroportul, care întâmplător primește și zboruri străine”, mai acuză oficialii ruși, afirmând că dronele au perturbat activitatea aeroportului Vnukovo, unul dintre cele patru aeroporturi comerciale care deservesc Moscova. Mai multe zboruri au fost redirecționate temporar către alte aeroporturi, iar decolările de pe Vnukovo au fost sistate, după ce, aparent, o dronă a explodat în apropierea acestuia.

Nu s-au înregistrat victime în urma interceptării dronelor, precizează autoritățile ruse.

Știrea în forma inițială: 

Rusia. Autoritățile susțin că trei drone ar fi fost doborâte în apropiere de Moscova, două dintre ele lângă centura capitalei ruse. Atacul a avut loc marți dimineață, în zori.

Potrivit presei ruse oficiale, cele trei drone ar fi fost detectate când au trecut prin regiunea Kaluga, la 150 km SV de Moscova, dar numai una dintre ele a fost doborâtă acolo. Celelalte două au fost interceptate și lovite de antiaeriană la câțiva kilometri de centura capitalei ruse, la ora 6 dimineața, ora locală.

Martorii oculari le descriu ca fiind obiecte de mici dimensiuni care zburau la circa 200 de metri altitudine.

“Serviciile de urgență au primit mai multe apeluri după ce exploziile au putut fi auzite într-un sat din Nova Moskva, iar martorii oculari au relatat că au văzut resturi căzând. Nu a fost niciun incendiu, iar serviciile de urgență s-au deplasat la fața locului”, scrie canalul de Telegram Baza. Potrivit aceleiași surse, nu sunt daune vizibile și nimeni nu a fost rănit.

Pe 3 mai, două drone au lovit clădirea Kremlinului, fără a provoca daune majore, iar pe 31 mai antiaeriana rusă a raportat un atac cu opt drone asupra Moscovei, dintre care cinci au fost interceptate.

Surse: TASS, Baza

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday