Rusia a anexat de la Ucraina regiunile Crimeea (în 2014), Donețk, Luhansk, Zaporijie și Herson (în toamna anului 2022) prin referendumuri nerecunoscute la nivel internațional. Autoritățile locale impuse de Moscova au programat alegeri locale pentru 10 septembrie, însă acum șefa comisiei electorale ia în considerare amânarea.

Concret, Ella Panfilova l-a informat pe președintele rus Vladimir Putin că, “dacă apar circumstanțe neprevăzute – în unele zone situația se poate deteriora dramatic – și vedem că există un pericol grav pentru viața și sănătatea locuitorilor, atunci avem dreptul să amânăm aceste alegeri. Vom folosi cu siguranță acest drept dacă există motive serioase”. 

Același oficial a refuzat să ofere detalii despre modul în care au avut loc anul trecut referendumurile din regiunile anexate, având în vedere situația de pe front. 

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday