Autoritatea română pentru concurență a amendat Dataware Consulting S.R.L. cu suma de 2,3 milioane de lei, Kontron Services Romania S.R.L. cu 16 milioane de lei și Tema Energy S.A. cu 2,1 milioane de lei.

În urma unei investigații începute în 2021, Consiliul a constatat că cele trei companii au schimbat informații sensibile din punct de vedere concurențial și s-au înțeles pentru a nu depune oferte, cu scopul ca Ministerul de Interne să crească bugetul alocat proiectului “Hub Servicii (centrul de furnizare de servicii electronice) la nivelul Ministerului Afacerilor Interne”.

În comunicatul de presă, se arată că “MAI a fost autoritatea contractantă care a organizat licitația și nu a fost parte din înțelegerea anticoncurențială ce s-a derulat în perioada iulie 2020 – ianuarie 2021. Investigația a fost închisă în ceea ce privește companiile PORR CONSTRUCT S.R.L., REGIA AUTONOMA RASIROM, M&D CONS INVESTIŢII S.R.L., METROUL S.A., NESS PROIECT EUROPE S.R.L., GENERAL ME.EL ELECTRIC S.R.L., STRUCTURAL ENGINEERING AND TECHNOLOGY S.R.L., TANCRAD S.R.L. și ROVIS LIDER S.R.L., întrucât nu au fost descoperite dovezi suficiente privind încălcarea legislației concurenței care să justifice impunerea de măsuri sau sancțiuni de către Consiliul Concurenței”.

Contractul a fost, până la urmă, atribuit în data de 16 noiembrie 2022.

Foto: Facebook/Consiliul Concurenței

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday