Nadia, bunica lui Nahel Merzouk, adolescentul de 17 ani împușcat în urmă cu aproape o săptămână de polițiști, a avut o intervenție dramatică la BFMTV, duminică.  Ea a spus că e obosită și “nu mai suport, nu pot să dorm, am oprit televizorul, am oprit totul, nu vreau să mai văd ce se întâmplă”. Bătrâna a făcut apel la răsculați “să se oprească”. “Trebuie să nu mai spargă geamurile, autobuzele, școlile! Vrem ca lucrurile să se calmeze! Nu vrem să distrugă! Nu îl pot folosi pe Nahel ca o scuză pentru ceea ce fac!”

Aproximativ 2.400 de persoane au fost arestate de marți și până duinică, după cinci nopți de proteste violente în aproape toate orașele Franței. Sute de polițiști și pompieri au fost răniți în urma violențelor și a incendiilor izbucnite.

Președintele Emmanuel Macron a convocat pentru duminică seara o ședință de criză a guvernului, deși răscoalele au scăzut în intensitate încă de sâmbătă noaptea.

Sursa: BFMTV

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday