În cursul zilei de ieri, principalele misiuni ale efectivelor Ministerului Afacerilor Interne au fost asigurarea intervenției eficiente în situații de urgență, menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea faptelor ilegale, creșterea gradului de siguranță rutieră și supravegherea și controlul frontierei de stat”, informează ministerul.

Astfel, structurile MAI au intervenit în cazul a 4.733 de evenimente, 3.158 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.575 circumscrise situațiilor de urgență. Au fost prinși în flagrant 237 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 249 de fapte penale, și au fost depistate 20 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale. Totodată, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 36 de persoane.

Ministerul de Interne mai informează că la nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 987 de posibile infracțiuni, peste 25% dintre acestea fiind din oficiu. De asemenea, echipajele de poliție au acționat, la nivelul întregii țări, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. Au reținut 762 de permise de conducere (dintre care 171 pentru consum de alcool și 34 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise) și au retras 360 certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 10.862 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3,8 milioane de lei. De asemenea, pompierii au desfășurat 55 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind aplicate 161 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 127.500 lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.275) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 109 pentru stingerea de incendii și 3 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 5 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 26 de misiuni aero-medicale, fiind salvate 22 de persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.421 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 136.881 permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 16 permise de ședere fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 32,7%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 48.253 de mijloace de transport și 199.764 de persoane, dintre care 19.587 de cetățeni ucraineni”, mai precizează ministerul.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday