William Burns consideră că revolta abandonată a fost o provocare pentru statul rus, care a arătat efectul coroziv al deciziei lui Vladimir Putin de a invada Ucraina. Vorbind la o prelegere la Fundația Ditchley din Marea Britanie, o organizație de caritate axată pe relațiile britanico-americane, Burns a spus că nemulțumirea față de război creează o oportunitate rară de a recruta spioni în Rusia, pe care CIA o valorifică.

Nemulțumirea față de război va continua să roadă conducerea rusă, sub influență constantă a propagandei de stat și a represiunii practicate. Această nemulțumire creează o oportunitate care apare o dată la o generație pentru noi, pentru CIA – în esenţă, un serviciu de informaţii bazat pe oameni. Nu o lăsăm să se irosească”, a declarat Burns.

Șeful CIA a mai spus că este ”surprinzător” faptul că revolta lui Evgheni Prigojin a fost precedată de luni de atacuri deschise asupra celor mai înalți ofițeri militari și apropiați ai lui Vladimir Putin, la care președintele rus nu a răspuns public.

Este surprinzător faptul că Prigojin și-a precedat acțiunile cu acuzații usturătoare la adresa conducerii militare a Rusiei și rațiunii false a Kremlinului de a invada Ucrainei”, a adăugat Burns, care a fost ambasador al SUA în Rusia din 2005 până în 2008. William Burns a fost numit director CIA în 2021.

Sursă: The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday