UPDATE. După câteva ore, Elon Musk a anunțat că limita vizionărilor zilnice “va crește în curând la 8.000 pentru conturile verificate, 800 pentru cele neverificate și 400 pentru conturile noi neverificate”, iar apoi la 10 mii/1000/500.

Cât despre motivele deciziei, Musk a susținut în glumă că “suntem toți dependenți de Twitter și avem nevoie să mai ieșim din case. Eu fac o faptă bună aici pentru omenire. Iar dacă vedeți această postare, ea se pune la vizualizări consumate”.

Comentatorii au considerat că adevăratul motiv ale deciziei Twitter de a limita numărul de vizualizări este altul și că nu poate fi vorba despre cantitatea de “date redundante”. După ce rețeaua a avut probleme de funcționare, sâmbătă după-amiaza, utilizatorii ei au luat în calcul posibilitatea ca Twitter să fi avut probleme cu spațiul de stocare din cloudul Amazon.

Știrea în forma inițială:

Într-o postare succintă pe Twitter, Elon Musk spune că rețeaua de socializare aplică “o limită temporară” a numărului de tweet-uri pe care un utilizator pe poate primi într-o zi, dar aceasta va fi diferită, în funcție de utilizator.

Astfel conturile “neverificate” pot citi până la 600 de postări pe zi, iar utilizatorii noi cu conturi neverificate, doar 300 de postări pe zi.

În același timp, utilizatorii verificați (cu bifă albastră, care plătesc un abonament) vor putea citi până la 6.000 de postări pe zi, un număr practic nemilitat.

În privința sensului acestei măsuri, declarația lui Musk este destul de ambiguă. El spune că aceste limite temporare au fost instituite “pentru a aborda nivelurile extreme de date redundante și de manipulare a sistemului”. Nu este clar dacă Musk încearcă astfel să limiteze cheltuielile rețelei, dacă urmărește să limiteze acțiunea boților de pe Twitter, de care s-a plâns înainte de preluarea rețelei, sau dacă pur și simplu încearcă să îi facă pe cei mai “înrăiți” dintre utilizatori să plătească un abonament.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday