Conform procurilor, începând cu anul 2022, membrii grupului ar fi comercializat cannabis, cocaină și ketamină,  precum și  comprimate de medicamente, în liceele din București. Acum, procurorii au dispus trimiterea a opt inculpați, între care și un minor de 15 ani.

Prin rechizitoriul din data de 28.06.2023, in cauza cunoscută public ”dosarul MEDUSA”, procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a 8 inculpați pentru săvârșirea infracțiunilor de  constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc și deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu (un inculpat în stare de arest preventiv, doi în arest la domiciliu, patru aflați sub măsura controlului judiciar și un inculpat în stare de libertate). De asemenea, au fost încheiate trei acorduri de recunoaștere a vinovăției” informează instituția.

Conform DIICOT, în cadrul operațiunii a fost investigat un grup infracțional organizat inițiat si constituit în luna mai 2022 de către un număr de 3 dintre inculpați majori. La grupul infracțional organizat, constituit in scopul comiterii infracțiunilor de trafic de droguri de risc si mare risc, au aderat succesiv ceilalți inculpați, printre care și un minor in vârsta de 15 ani la acel moment.

Procurorii arată că ”inculpații au acționat pe mai multe paliere, de comandă și de execuție, constând în validarea aderării la grup a unor inculpați  si integrarea lor, coordonarea vânzărilor către consumatori ,aprovizionarea, respectiv comercializarea drogurilor de risc și mare risc ,către consumatori de vârste tinere și foarte tinere”.

La data de 20.06.2023 a survenit un acord de recunoaștere a vinovăției, în cadrul căruia s-a solicitat condamnarea inculpatului la un total de 2 ani și 6 luni închisoare și menținerea măsurii arestului preventiv, până la data rămânerii definitive a hotărârii.

La data de 13.06.2023, în cadrul acordului de recunoaștere a vinovăției s-a solicitat instanței dispunerea pedepsei de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe un termen de supraveghere de 4 ani, pentru un inculpat major, termen în care acesta va presta muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile.

De asemenea, în cadrul acordului de recunoaștere a vinovăției s-a solicitat dispunerea măsurii educative a asistării zilnice, pentru o perioadă de șase luni, față de un inculpat minor.

Comunicatul integral

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday