În prezent, Germania are 90 de mii de stații de încărcare, pe care vrea să le extindă la un milion până în 2030, în speranța de a stimula creșterea electromobilității, în contextul în care își propune să atingă neutralitatea în materie de emisii de dioxid de carbon până în 2045.

De asemenea, Ministerul german al Transporturilor a anunțat joi că va lansa în curând două programe de finanțare pentru a sprijini gospodăriile și companiile în construirea de stații de încărcare cu alimentare proprie. Astfel, începând din toamnă, va oferi subvenții de până la 500 de milioane de euro pentru a ajuta clădirile rezidențiale private să își alimenteze vehiculele electrice, cu condiția ca locuitorii să dețină deja o mașină electrică. De asemenea, începând din vara 2024, alte 400 de milioane de euro vor fi alocate companiilor care doresc să construiască infrastructuri de încărcare rapidă pentru autoturismele și camioanele comerciale.

La sfârșitul lunii aprilie, Germania avea aproximativ 1,2 milioane de vehicule complet electrice, cu mult sub obiectivul său de 15 milioane stabilit până în 2030. Numărul redus este determinat de prețurile ridicate ale mașinilor, de autonomia limitată și de lipsa stațiilor de încărcare în zonele rurale. 

În octombrie, guvernul german a aprobat un plan care prevede investirea a 6,3 miliarde de euro pe o perioadă de trei ani pentru a crește numărul stațiilor de încărcare în întreaga țară. Noile programe de subvenții anunțate joi vor fi adăugate la această finanțare. 

Sursa: Reuters

Foto: Silhouette Boss | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday