Proiectul, inițiat de Agenția pentru Protecția Mediului, vizează facilitarea accesului la energia regenerabilă pentru rezidenţii cu venituri mici, prin acordarea unor subvenții. Acestea vor fi obținute de grupuri ale comunităților din statele americane.

Proiectul urmăreşte crearea unei legături între rezidenţii care urmează să beneficieze de subvenții pentru panourile fotovoltaice și dezvoltatorii de proiecte pe bază de energie solară. Astfel, gospodăriile cu venituri reduse vor avea facturi lunare la electricitate mai mici şi vor primi asistenţă tehnică de la specialiști. Proiectul garantează că gospodăriile vor economisi cel puțin între 10 şi 50% lunar pentru facturile la electricitate. 

Termenul limită pentru solicitarea subvenţiilor este 26 septembrie, iar oficialii transmit că vor fi disponibile sume cuprinse între 25 și 400 de milioane de dolari.

Agenția a înştiinţat că urmează să finanţeze până la 60 de subvenții pentru dezvoltatorii comunitari din întreaga țară, care să reprezinte comunităţi din anumite state, inclusiv nativi americani și nativi din Alaska, precum și programe multi-statale. La momentul actual, Colorado, Illinois, New Jersey, New Mexico, New York și Districtul Columbia au fost de acord să participe. 

Inițiativa face parte din Fondul de reducere a gazelor cu efect de seră, în valoare de 27 de miliarde de dolari, care urmărește să acorde capital pentru comunitățile care nu au reușit să atragă investiții în energie curată și transporturi și care poluează peste limită.

Iniţiativa apare în contextul în care consumatorii americani se confruntă cu o creștere a costurilor energiei, în mare parte din cauza majorării prețurilor la combustibilii fosili. 

Surse alternative: Reuters, Politico

Foto: Andrii Biletskyi | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday