Construcția a fost finalizată la un șantier naval din Finlanda. Vasul va fi livrat în octombrie, după testele pe mare, și va avea prima călătorie în ianuarie 2024, către Insulele Caraibe. Biletele, care au pornit de la 1.700 de dolari de persoană, au fost deja vândute.

Icon of the Seas are o capacitate de 5.610 pasageri plus alți 2.350 de membri ai echipajului, o lungime de 365 de metri și o greutate estimată la 250 de mii de tone. Are șase tobogane de apă, șapte piscine, nouă jacuzziuri, 20 de punți și opt sectoare de explorat.

Vaporul este dotat cu “cel mai mare parc acvatic pe mare din lume”, potrivit proprietarului Royal Caribbean International. Este, de asemenea, prima navă a Royal Caribbean alimentată cu gaz natural lichefiat (GNL) și tehnologie cu celule de combustibil, ca parte a trecerii companiei către energie curată.

Nava s-a întors la șantierul naval Meyer Turku din Finlanda, unde peste 450 de specialiști efectuează teste pe principalele motoare, prova, elice și nivelurile de zgomot și vibrații, în pregătirea celui de-al doilea set de teste, tot în acest an. 

Sursă: CNN

Foto: Royal Caribbean

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday