Avocații Ivankăi Trump (vicepreședinte al Organizației Trump până în 2017) au susținut că ea nu a avut nicio implicare în “crearea sau difuzarea” declarațiilor fiscale înaintate de Organizația Trump către Deutsche Bank și că evenimentul a avut loc cu prea mult timp în urmă pentru ca ea să fie trasă la răspundere.

O comisie formată din trei judecători, de la o curte de apel newyorkeză, a hotărât că “toate acuzațiile împotriva Ivankăi Trump ar trebui să fie respinse, deoarece fapta s-a prescris”, chiar dacă ea a continuat să primească un venituri de la Organizația Trump, după plecarea la Casa Albă în 2017.

Acuzațiile împotriva lui Donald Trump, a fiilor săi Eric Trump și Donald Trump Jr. și a afacerilor familiei nu au fost înlăturate. Procesul este programat să înceapă în octombrie, în Manhattan.

Anul trecut, procurorul general al statului New York, Letitia James, i-a trimis în judecată pe Donald Trump, pe copiii săi majori (Donald Jr., Eric și Ivanka) și Organizația Trump, pentru derularea unei scheme de fraudă fiscală, în perioada 2011 – 2021.

Potrivit acuzațiilor, Organizația Trump și-a înșelat creditorii, asigurătorii și autoritățile fiscale prin supraevaluarea valorii proprietăților sale. Ivanka Trump a fost acuzată că aparticipat cu bună știință” la încercarea de a supraevalua averea personală a lui Donald Trump cu miliarde de dolari și de a transmite “informații false și înșelătoare partenerilor financiari”.

Sursa: Financial Times

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday