Președintele rus a declarat că gruparea mercenară Wagner a fost finanțată în întregime de statul rus. Conform lui Vladimir Putin, statul a alocat 86 de miliarde de ruble (791 de milioane de lire sterline) pentru finanțarea trupelor Wagner, între mai 2022 și mai anul acesta. Putin a adăugat că șeful grupării, Evgheni Prigojin, a câștigat aproape la fel de mult în aceeași perioadă din afacerea sa cu alimente și catering.

În trecut, Rusia a negat afilierea cu gruparea de mercenari și a insistat că nu există în mod oficial, deoarece contractorii militari privați nu au temei legal în Rusia.

Sky News relatează că grupul privat de mercenari Wagner a luptat în Ucraina în numele Rusiei, deşi este o entitate separată de Armata Rusă subordonată Ministerului Apărării. Prigojin a susţinut, în repetate rânduri, faptul că trupele sale nu au primit suficiente provizii și muniție din partea statului rus, şi, în consecinţă, au suferit pierderi semnificative.

Sursă: Sky News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday