Rupert Stadler a fost găsit vinovat de fraudă prin neglijență de către un tribunal din Munchen, în scandalul manipulării emisiilor, izbucnit în 2015. Stadler a susținut că nu a știut că softurile au fost manipulate și clienții au fost prejudiciați, dar nu a exclus că acest lucru s-ar fi putut întâmpla.

Wolfgang Hatz, fostul director executiv al Audi, a fost și el condamnat la doi ani cu suspendare și plata unei amenzi 400 de mii de euro. Inginerul Giovanni P. a primit un an și nouă luni de închisoare și o amendă de 50 de mii de euro. Părțile pot face apel până pe 4 iulie.

Volkswagen și Audi au recunoscut în 2015 că au folosit software-uri ilegale pentru a modifica rezultatele testelor de emisii. Potrivit procurorilor, au manipulat motoarele diesel în așa fel încât acestea să nu depăşească valorile legale ale emisiilor de noxe în timpul testelor. Totuși, mașinile vândute clienților depășeau aceste valori.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday