Producătorul britanic de mașini de lux Aston Martin va oferi companiei americane Lucid Group (rivală a Tesla) acțiuni și plăți eşalonate în numerar, în valoare totală de aproximativ 232 de milioane de dolari. Lucid, un lider mondial în proiectarea și fabricarea de sisteme avansate de propulsie electrică și baterii, va deveni astfel acționar cu 3,7% în cadrul Aston Martin, în schimbul tehnologiei oferite.

Directorul de dezvoltare al Aston Martin, Roberto Fedeli, a declarat că acordul ne va permite să creăm o singură platformă personalizată pentru mașini electrice, adecvată tuturor produselor viitoare ale Aston Martin.

Aston Martin a declarat că va dezvălui, în această vară, o viitoare linie de modele, care include un vehicul complet electric. Modelul plug-in hibrid Valhalla (foto) va fi lansat în 2024.

Până acum, Aston Martin s-a bazat pe Mercedes-Benz pentru a-i furniza tehnologia de care are nevoie pentru electrificarea liniei de mașini. Într-un anunț separat făcut luni, Aston Martin a anunțat că a modificat acordul cu Mercedes, ceea ce înseamnă că producătorul auto german nu-și va majora participația așa cum era prevăzut. Astfel, Mercedes va păstra 9% din Aston Martin și va continua să îi ofere acces la tehnologia motoarelor și a vehiculelor electrice. Pe viitor, Aston Martin va plăti pentru tehnologia Mercedes în numerar.

Surse alternative: Automotive News Europe, Aston Martin

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday