Ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului a început la ora 14, iar parlamentarii au dat 382 de voturi pentru adoptarea proiectului de abrogare a pensiilor speciale.  Legea a fost depusă la Secretarul general pentru exercitarea dreptului de sesizare asupra constituționalității.

Senatoarea Diana Șoșoacă a provocat un nou scandal în timpul ședinței, suflând într-un fluier. Amintim că înaintea votului, Nicolae Ciucă, președintele PNL, a anunțat că toți parlamentarii PNL care nu votează legea vor fi excluși din partid.

Potrivit expunerii de motive a actualei inițiative legislative, după 10 iunie 2022 au fost achitate un număr de 583 de pensii speciale, cu o valoare totală de peste 19 milioane de lei.

Un proiect de lege care elimina pensiile parlamentarilor a fost adoptat de Parlament anul trecut, dar Curtea Constituțională a declarat legea neconstituțională, motivând că aceasta a fost adoptat, “în fapt, în procedură de urgență, fără ca aceasta să fi fost cerută, iar condițiile solicitării adoptării legii în procedură de urgență sunt reglementate prin Constituție”.

Proiectul poate fi accesat AICI.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday