Proiectul “Homewards” va primi finanțare din partea Royal Foundation, organizația caritabilă a prințului William și a soției sale. Prințul promite să ajute șase localități din Marea Britanie, pe care le va dezvălui treptat săptămâna aceasta, după ce le va vizita. Fiecare localitate va primi peste 630 de mii de dolari. Proiectul se va desfășura în următorii cinci ani, urmând să fie extins și în alte locații din țară, în cazul unui succes, pentru a ajuta cât mai multe persoane fără adăpost.

În Marea Britanie, în jur de 300.000 de persoane, dintre care jumătate copii, nu au un adăpost, potrivit estimărilor organizațiilor caritabile. Aceste persoane dorm fie pe stradă, fie în mașini sau trăiesc în locuințe temporare sau la rude.

Homewards este prima inițiativă majoră a lui William de când a devenit prinț de Wales anul trecut. Susținător al organizațiilor caritabile, William își propune să rezolve problema oamenilor fără adăpost, în ciuda dificultăților: “Cred cu tărie că, lucrând împreună, este posibil să facem ca lipsa de adăpost să fie ceva rar, de scurtă durată și care nu se repetă, și aștept cu nerăbdare să lucrez cu autoritățile și organizațiile din cele șase orașe pentru a face din ambiția noastră o realitate”. 

Surse alternative: Reuters, Sky News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday