Primarul statului New York, Eric Adams, a explicat că noile stații de încărcare vor ajuta la soluţionarea unei probleme majore – faptul că locuitorii orașului își încarcă bicicletele în propriile apartamente, “un lucru extrem de periculos, în special atunci când sunt lăsate la încărcat peste noapte”. Adams a adăugat că speră că cele 170 de stații de încărcare vor oferi o modalitate sigură de alimentare, în special pentru angajaţii din domeniul livrărilor, care folosesc bicicletele electrice pentru a se putea deplasa cu uşurinţă prin oraș.

Măsura a fost luată în urma incendiilor din ultima perioadă, generate de încărcarea şi gestionarea necorespunzătoare a bateriilor, soldate cu zeci de victime. Cel mai recent incident a avut loc în Chinatown, Manhattan, la un magazin de biciclete electrice. Atunci, o baterie litiu-ion a luat foc, iar flăcările au cuprins întreaga clădire şi s-au extins şi la apartamentele din zonă. Incidentul s-a soldat cu patru morți și trei răniți. Oficialii orașului au transmis că au amendat magazinul şi în trecut pentru practicile improprii de încărcare a bicicletelor electrice. Totuşi, inspectorii nu au verificat dacă magazinul vindea baterii recondiționate. Ulterior, au fost amendate şi alte magazine, pentru gestionarea necorespunzătoare a bateriilor. 

Acumulatorii bicicletelor se pot supraîncălzi dacă sunt defecţi sau încărcaţi necorespunzător. Doar anul acesta în New York au avut loc 100 de incendii provocate de bateriile bicicletelor electrice.

Sursa: AP News

Foto: Jfspic |Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday