Publicațiile americane The Washington Post și New York Times informează că oficiali ai serviciilor de spionaj din SUA s-au deplasat la Casa Albă, Capitoliu și la sediul Pentagonului cu o zi înainte ca Evgheni Prigojin să avanseze cu trupele Wagner către Moscova, informând astfel înalții oficiali guvernamentali de tensionarea situației în Rusia. 

Agențiile de americane primiseră încă de la mijlocul lunii în curs informații conform cărora Evgheni Prigojin își strângea trupele în apropiere de granița cu Rusia. În același timp, mai scriu publicațiile americane, chiar și președintele Vladimir Putin ar fi fost informat de rebeliunea lui Prigojin cu cel puțin o zi înainte ca aceasta să aibă loc. 

Potrivit informațiile obținute de The Times și preluate de The Guardian, agențiile de informații americane au devenit din ce în ce mai îngrijorate de potențialul haos pe care rebeliunea lui Prigojin l-ar fi putut provoca, mai ales în vedere că Rusia deține arme cu încărcătură nucleară.

Surse alternative: The Guardian, France24, APNews

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday