Montana Rail Link, compania care operează trenul, a precizat într-un comunicat că mai multe vagoane încărcate cu materiale periculoase au plonjat în râu. Nu sunt persoane rănite, iar trenul transporta vagoane încărcate cu asfalt și sulf topit, substanțe care se solidifică rapid la contactul cu temperaturi scăzute, a explicat compania.

Alte două vagoane, încărcate cu hidrosulfat de sodiu, o sare acidă, nu au ajuns în apă, iar evaluările inițiale ale calității aerului indică faptul că substanța chimică nu a fost eliberată din vagoane, a mai informat compania.

Autoritățile locale și cele federale au transmis că nu este încă clar dacă prăbușirea podului a fost cauzată de o eventuală deraiere a trenului, sau dacă podul pur și simplu s-a dărâmat din cauza greutății trenului. Incidentul a avut loc sâmbătă dimineața, în jurul orei 06:45, (ora 02:45, ora României) în timp ce trenul care transporta cisternele se deplasa spre vest printr-o zona rurală slab populată a comitatului Stillwater.

Biroul șerifului regiunii Yellowstone din Billings a precizat că “uzinele de tratare a apei, districtele de irigații și companiile industriale iau măsurile de precauție necesare”. De asemenea, Montana Fish, Wildlife & Parks, asociația regională pentru protecția vieții sălbatice, a declarat că deraierea trenului și, implicit, prăbușirea podului, au dus la închiderea unor porțiuni din râurile Yellowstone și Stillwater.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday