Agenția germană de presă informează că toate biletele pentru cursele cu ruta Moscova – Tbilisi, Astana și Istanbul au fost epuizate, iar Google Maps indică faptul că autostrada M4 la sud de capitala Rusiei, ruta pe care o urmează și rebelii Wagner, a fost blocată. 

Ministrul de Externe al Letoniei a declarat că a sporit nivelul securitatea la granițe pentru a împiedica cetățenii ruși să intre în țară:Letonia urmărește îndeaproape evoluția situației din Rusia și face schimb de informații cu aliații. Securitatea frontierelor a fost consolidată, nu se va lua în considerare acordarea de vize sau acces pentru rușii care părăsesc Rusia din cauza evenimentelor actuale. Nu există nicio amenințare directă la adresa Letoniei în acest moment“.

Alte țări europene procedează în mod similar pentru a împiedica călătoriile în afara granițelor. În Cehia, Estonia și Polonia, situația este urmărită îndeaproape, liderii transmițând avertismente pentru populație de a nu călători în Rusia. 

Între timp, agenția TASS precizează că aeroporturile din regiunile Tambov, Kaluga și Ivanovo funcționează în mod normal. Guvernatorul regiunii Kaluga, la sud-est de Moscova, a declarat că circulația rutieră pe drumurile din regiune va fi restricționată în zonele învecinate cu regiunile Tula, Briansk, Oryol și Smolensk. Nu există însă nicio sursă care să transmită că Wagner se află în Kaluga. Aceștia par să se deplaseze spre nord, și, teoretic, ar urma să tranziteze regiunea Tula, învecinată la est cu Kaluga.

În orașul Rostov pe Don, primul oraș controlat de Evgheni Prigojin și rebelii săi, toate cursele autobuzelor programate să plece astăzi din principală autogară au fost anulate. În mediul online se vorbește și despre cozi imense formate la gara din oraș.

Surse: Reuters, Meduza

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday