Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă în intervalul 24 iunie, ora 14 – 25 iunie, ora 8, la munte, în cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Moldova, apoi îndeosebi în jumătatea de vest a Olteniei și în sudul Banatului.  

După-amiaza și seara vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 65-75 km/h) și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30-40 l/mp și izolat de peste 50-60 l/mp. 

Până mâine la ora 10 este în vigoare și un Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, în cea mai mare parte a țării. Local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și izolat de peste 30-40 l/mp.

Tot astăzi, meteorologii au emis și o avertizare Cod Galben de caniculă, valabilă pe tot parcursul zilei în Muntenia, jumătatea de sud a Moldovei, și local în Oltenia și Dobrogea continentală. Vremea va fi caniculară, iar disconfortul termic ridicat.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 37 de grade.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday