Aproximativ 3.500 de angajați de la 150 de locații vor intra în grevă pe parcursul săptămânii viitoare, a postat sindicatul Starbucks Workers United pe reţelele de socializare. Sindicaliştii susţin că firma a interzis decorațiunile care celebrează luna Pride în unele dintre magazine, demonstrând un “tratament ipocrit față de angajaţii care fac parte din LGBTQIA+”.

Starbucks neagă această afirmație. Susținem fără ezitare comunitatea LGBTQIA2+. Încurajăm liderii magazinelor noastre să sărbătorească împreună cu comunitățile lor, inclusiv luna Pride din iunie […] Suntem profund îngrijorați de informațiile false răspândite”, a declarat un purtător de cuvânt al Starbucks.

Totuşi, sindicatul susţine că Starbucks oferă autonomie liderilor locali pentru a găsi modalități de a sărbători, însă acești lideri sunt aceiași care interzic celebrarea Pride. În plus, adaugă că decorul în spirit Pride a fost interzis în aproximativ o sută de locații din anumite părți din Oklahoma, Arkansas și Missouri, puternic conservatoare. 

Sursă: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday