Bundestagul a adoptat o reformă a imigrației, menită să încurajeze persoanele din afara Uniunii Europene să se angajeze în Germania. Ministrul de Interne a declarat că “proiectul de lege va asigura prosperitatea în Germania”, dacă odată cu implementarea sa vor fi ridicate și obstacolele birocratice: “Este inacceptabil că trebuie să completezi 17 cereri diferite pentru a aduce un nou muncitor în țară”.

DW menționează că partidele de opoziție CDU și CSU, care în trecut dădeau guvernele Angelei Merkel, au salutat o parte din prevederi, dar au criticat ideea de a reduce cunoștințele minime de limbă germană. 

O schimbare majoră din cadrul legii este un “card de oportunitate” și sistemul de puncte asociat acestuia, în baza cărora străinii fără locuri de muncă pot veni în Germania pentru a-și găsi unul. O condiție prealabilă pentru a primi un astfel de card va fi o calificare profesională sau o diplomă universitară.

Cardurile vor fi acordate celor care îndeplinesc mai multe condiții, cum ar fi cunoașterea limbii germane și/sau engleze, legăturile existente în Germania și potențialul de a-și însoți partenerii de viață pe piața germană a muncii. Cardul va permite, de asemenea, munca ocazională de până la 20 de ore pe săptămână în timp ce se caută un loc de muncă calificat.

Surse alternative: DW, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday