Noua acuzație vine după ce, anterior, Hannah Gutierrez-Reed, responsabila de armele de pe platoul filmului Rust a fost găsită vinovată de incidentul de pe platoul de filmare în urma căruia Alec Baldwin a împușcat, din greșeală, doi membri ai echipei de filmare.  

Ea este singura persoană care a mai rămas în dosar, fiind cea care a încărcat arma cu gloanțe reale, în loc de gloanțe oarbe. Săptămâna trecută, procurorul de caz a spus că Hannah Gutierrez-Reed a consumat alcool și s-a drogat cu o seară înaintea incidentului, iar acum au apărut informații conform cărora responsabila cu armele de pe platou a încercat și să falsifice probele în acest sens.

Concret, Hannah Gutierrez-Reed a dat droguri altcuiva în ziua filmării, cu scopul de a preveni o posibilă urmărire a sa în acest sens, conform procurorului special. 

Avocatul doamnei Gutierrez-Reed a criticat acuzațiile procurorului care se ocupă de caz, care vin la aproape doi ani de la debutul investigației, spunând că “este șocant că, după 20 de luni de anchetă, procurorul special aruncă acum o acuzație complet nouă împotriva doamnei Gutierrez Reed, fără nicio notificare prealabilă sau declarații ale martorilor, rapoarte de laborator sau dovezi care să o susțină”.

Reamintim, acuzația de omor a fost făcută împotriva lui Alec Baldwin, care a îndreptat o armă încărcată cu gloanțe reale, în loc de gloanțe oarbe, fără ca el să știe, spre directorul de imagine Halyna Hutchins în timpul unei repetiții. Arma s-a descărcat, ucigând-o pe aceasta și rănindu-l pe regizorul Joel Souza. 

Sursa: The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday