Procurorii polonezi: Nu există dovezi care să sugereze că Polonia a fost folosită ca bază de operațiuni pentru sabotarea conductelor Nord Stream.

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului național polonez,afirmația potrivit căreia Polonia a fost un centru logistic pentru operațiunea de aruncare în aer a gazoductelor Nord Stream este complet falsă și nu este susținută de dovezile anchetei”

Anterior, Wall Street Journal a raportat că anchetatorii germani examinează dovezi care sugerează că o echipă de sabotaj a folosit Polonia ca bază pentru a deteriora conductele Nord Stream din Marea Baltică, în septembrie anul trecut, folosind iahtul “Andromeda”.

Potrivit informațiilor din presă, anchetatorii germani ar fi reconstituit călătoria de două săptămâni a iahtului și au aflat că echipajul Andromeda a plasat explozibili pe Nord Stream 1, înainte de a stabili nava pe un curs spre Polonia.

Procurorii polonezi au transmis că Andromeda a navigat în Polonia de pe insula germană Ruegen și a petrecut 12 ore într-un port polonez. Concluziile anchetei arată că, în timpul în care iahtul a poposit într-un port polonez, nu au fost încărcate obiecte pe puntea acestuia, iar echipajul iahtului a fost inspectat de poliția poloneză de frontieră“, au transmis procurorii din Polonia.

Sursa: Reuters

Foto: Framestock Footages | Dreamstime

Folosim cookies