Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului național polonez,afirmația potrivit căreia Polonia a fost un centru logistic pentru operațiunea de aruncare în aer a gazoductelor Nord Stream este complet falsă și nu este susținută de dovezile anchetei”

Anterior, Wall Street Journal a raportat că anchetatorii germani examinează dovezi care sugerează că o echipă de sabotaj a folosit Polonia ca bază pentru a deteriora conductele Nord Stream din Marea Baltică, în septembrie anul trecut, folosind iahtul “Andromeda”.

Potrivit informațiilor din presă, anchetatorii germani ar fi reconstituit călătoria de două săptămâni a iahtului și au aflat că echipajul Andromeda a plasat explozibili pe Nord Stream 1, înainte de a stabili nava pe un curs spre Polonia.

Procurorii polonezi au transmis că Andromeda a navigat în Polonia de pe insula germană Ruegen și a petrecut 12 ore într-un port polonez. Concluziile anchetei arată că, în timpul în care iahtul a poposit într-un port polonez, nu au fost încărcate obiecte pe puntea acestuia, iar echipajul iahtului a fost inspectat de poliția poloneză de frontieră“, au transmis procurorii din Polonia.

Sursa: Reuters

Foto: Framestock Footages | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday