Imaginile publicate de canalele ruse arată că podul a fost găurit, dar nu distrus. Nu este clar dacă structura de rezistență a fost afectată și dacă mai poate fi tranzitat de echipamentele grele, aduse de ruși prin Crimeea pe Frontul de Sud.

Reprezentanții rușilor pretind că militarii ucraineni au folosit rachete Storm Shadow, de fabricație britanică, și anunță că nu s-au înregistrat victime. Canalul rusesc de Telegram, Baza, scrie că au fost avariate și alte poduri între cele două regiuni, însă informația nu a putut fi verificată în mod independent.

Preluarea podului terestru, de la Mariupol și până la Nipru, a fost unul dintre succesele-cheie ale Moscovei, în primele zile ale invaziei de anul trecut. Acum zona este puternic fortificată, dar trupele aflate aici au nevoie de cantități mari de muniție și provizii, pentru a face față contraofensivei ucrainene, mai ales că rutele care nu trec prin Crimeea sunt în raza de acțiune a lansatoarelor HIMARS ucrainene. Reuters arată că distrugerea podurilor de legătură din istmul Perekop, care face trecerea între Crimeea și continent, ar putea oferi Ucrainei un avantaj esențial în contraofensiva aflată acum în curs de desfășurare.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday