Prefectura București spune că ”referitor la decizia luată astăzi de Înalta Curte de Casație și Justiție, în ce îl privește pe domnul Cristian Popescu Piedone, prin care a fost desființată condamnarea de la Curtea de Apel București, aceasta înseamnă, mai exact, că domnul Piedone are dreptul să își reia mandatul, fără nicio restricție legală”.

Ulterior, după ce a fost eliberat din închisoare, Cristian Popescu Piedone a confirmat intenția de a-și relua mandatul. ”Astăzi, Justiția, prin Înalta Curte de Casație și Justiție, a arătat că există o speranță în România pentru dreptate. Să nu mă întrebați dacă voi cere despăgubiri morale. Nu voi cere. Voi fi repus în funcție, îmi voi duce sectorul până la capăt și mă voi gândi ce voi face cu viitorul meu. Vreau să le transmit colegilor mei de la Primăria Sectorului 5 că Piedone nu a murit, doar s-a odihnit”, a declarat acesta.

Astăzi, fostul primar al Sectorului 5 a fost achitat definitiv de Înalta Curte în dosarul Colectiv, după ce instanța supremă i-a admis recursul în casație. Inițial, fusese condamnat la 8 ani de închisoare, iar apoi Curtea de Apel îi redusese pedeapsa la 4 ani.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday