Update ora 19:50 Raed Arafat, șeful DSU, a declarat într-o intervenție telefonică pentru Antena 3: “Din fericire nu am avut victime. Am avut trei răniți pompieri, doi de la pompierii militari, dar ușor, la nivel de membre inferioare, și unul civil de la Petromidia. Dacă nu greșesc, unul a fost dus la spital”.

Update ora 18:20 Inspectoratul General pentru Situații de Urgență informează că incendiul nu se mai manifestă cu flacără: “Întrucât poate exista riscul de reaprindere a incendiului, personalul tehnic al obiectivului acționează pentru golirea instalației, iar forțele de intervenție continuă acțiunile de răcire”.

Update: Purtătorul de cuvânt al Ministerului Mediului a declarat că nu există un risc pentru populație: ”Vestea cea mai bună, tocmai am primit modelarea, este că vântul își schimbă, că vântul bate din spre vest și se îndreaptă spre mare. Nu se înregistrează depășiri de particule. Este important că cetățenii să respecte toate instrucțiunile autorităților”.

IGSU informează că ”echipajele operative au efectuat măsurători, în urma cărora nu au fost identificate substanțe periculoase”. Până la acest moment, nu au fost identificate victime.

Update: Având în vedere degajările mari de fum, pentru protecția populației aflată în proximitatea zonei de manifestare, a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT.

Conform Departamentului pentru Situații de Urgențe, incendiul se manifestă cu degajări mari de fum, la instalația de distilare a motorinei, iar pentru gestionarea cu eficiență a misiunii de stingere, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Totodată, la nivelul județului Constanța a fost crescută capacitatea operațională, prin suplimentarea personalului de serviciu cu cel aflat în turele libere.

Pentru optimizarea misiunii de răspuns, din ordinul inspectorului general al IGSU, forțele din teren vor fi suplimentate cu 9 autospeciale de stingere, respectiv 2 din județul Călărași, 2 din județul Ialomița, 1 din județul Tulcea și 4 de la ISU BIF”, mai informează sursa citată.

Reamintim că în urmă cu doi ani, pe 2 iulie, a mai avut o explozie la Rafinăria Petromidia. În urma acestui incident, o persoană a murit și alte patru au fost rănite.

Știre în curs de actualizare…

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday