Hyundai plănuieşte să se alăture altor producători auto, precum Ford și General Motors, care au încheiat recent un acord cu Tesla pentru a-şi face vehiculele electrice compatibile cu tehnologia de încărcare folosită de Supercharges.

Totuşi, întâmpină dificultăţi în acest demers. Una dintre probleme este viteza de încărcare. În prezent, staţiile de încărcare Tesla nu permit încărcarea mai rapidă, tehnologie cu care sunt dotate autovehiculele electrice Hyundai. Noile mașini electrice produse de companie, inclusiv modelul Ioniq 5, folosesc sisteme de 800 de volți pentru a permite o încărcare mai rapidă, în timp ce Superchargers folosesc un voltaj mai mic.

Directorul executiv al Hyundai, Jaehoon Chang, a declarat că va discuta cu Tesla pentru a găsi un numitor comun, astfel încât autovehiculele Hyundai să poată fi încărcate la stațiile companiei americane, dar să păstreze tehnologia fast charging.

Superchargers constituie 60% din reţeaua de încărcătoare de pe teritoriul Americii de Nord și sunt considerate standardul de încărcare nord-american”. Tesla și-a deschis rețeaua de încărcare electrică pentru vehiculele de la alți producători pentru a putea primi o parte din subvențiile oferite de Administrația Biden.

Sursă: Reuters

Foto: Christian Offenberg | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday