Consumul individual real pe cap de locuitor, exprimat în standardele de putere de cumpărare, a variat între 67% și 138% din media UE în statele membre, la nivelul anului trecut.

Nouă țări au înregistrat un consum individual real/cap de locuitor peste media Uniunii Europene. Cele mai mari valori au fost în Luxemburg (+38% peste medie), Germania (+19%) și Austria (+18%). În restul de 18 state membre, indicele a fost sub media Uniunii. Cel mai scăzut nivel a fost în Bulgaria (33% sub medie), apoi în Ungaria (28%) și Slovacia (27%).

În ceea ce privește PIB-ul pe cap de locuitor, acesta a variat de la 59% din media UE în Bulgaria la 261% din medie în Luxemburg. În 11 țări, indicele a fost peste media UE. În România a fost la 77% din medie, iar în restul de 15 state sub medie.

Consumul individual real (AIC) constă în bunurile și serviciile consumate efectiv de gospodării, indiferent dacă au fost achiziționate și plătite direct de gospodării, de către administrația publică sau de către organizații nonprofit. AIC pe cap de locuitor poate fi considerat un indicator al bunăstării materiale a gospodăriilor. 

Sursa: Eurostat

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday