Cea mai mare centrală nucleară din Europa se află sub ocupația militarilor ruși încă de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina. Kyrylo Budanov, șeful serviciului militar de informații al Ucrainei, a declarat acum că “cel mai înspăimântător lucru este că centrala nucleară Zaporijie a fost minată suplimentar în această perioadă… și anume, iazul de răcire a fost minat”.

Oficialul nu a furnizat dovezi care să-i susțină declarația. Agenția Reuters a cerut un comentariu din partea Ministerului rus al Apărării. Nici președintele Zelenski sau alte persoane în funcții oficiale nu au făcut declarații pe subiect.

Rusia și Ucraina s-au acuzat reciproc de bombardarea uzinei și a împrejurimilor sale, iar eforturile internaționale de a stabili o zonă demilitarizată în jurul complexului au eșuat până acum. Amintim că joia trecută, directorul general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică a fost la centrala Zaporijie, de unde a declarat că situația este gravă, dar se stabilizează.

Sursă: Reuters, Kyiv Independent

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday