Armata Israeliană a declarat că soldații caută un al doilea posibil atacator, după ce primul a fost neutralizat la fața locului. Pe rețelele sociale circulă fotografii cu un bărbat întins cu fața în jos pe stradă lângă ceea ce părea a fi o pușcă M16. Totuși, deși un post de știri din Israel a transmis că bărbatul a fost împușcat mortal, oficialii palestinieni nu au confirmat imediat moartea acestuia.

De altfel, serviciul de ambulanță din Israel a transmis că a transportat doi bărbați grav răniți, în vârstă de 20, respectiv 38 de ani, la spitalele din apropiere pentru a primi îngrijiri medicale. De asemenea, a precizat că alte patru persoane au fost rănite, trei dintre acestea fiind inconștiente.

Atacul vine după ce Armata Israeliană a ucis un bărbat palestinian în conflictul din Cisiordania ocupată. Anterior, Armata Israeliană a declarat că un suspect a aruncat o bombă incendiară asupra trupelor staționate de-a lungul unei autostrăzi din Cisiordania, în apropiere de Husan, iar soldații au răspuns cu focuri de armă și au confirmat o lovitură.

Luni, forțele israeliene au ucis șase palestinieni, inclusiv un adolescent, și au rănit alte pste 90 de persoane, în timpul unui raid aerian din Cisiordania. Negocierile de pace dintre Israel și Palestina, mediate de SUA, au eșuat în 2014 și nu par să fie reluate curând, scrie Reuters.

Surse alternative: Reuters, Euronews

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday