Forțele Aeriene Române au precizat că luni, 19 iunie, aeronave Eurofighter 2000 Typhoon din dotarea Forțelor Aeriene Italiene, care sunt dislocate la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu pentru misiuni de Poliție Aeriană întărită, sub comandă NATO, au executat, în jurul orei 21, zboruri de antrenament în regim de viteză supersonică, în zona de centru și sud-est a României.

Executarea zborurilor în regim de viteză supersonică reprezintă o etapă esențială în pregătirea piloților militari. Misiunile de acest tip sunt executate în acord cu prevederile manualelor de instruire în zbor specifice aeronavelor supersonice, respectarea plafonului de zbor de minimum 10.000 de metri asigurând desfășurarea zborurilor în condiții de siguranță atât pentru echipaje, cât și pentru comunitățile locale și pentru mediul înconjurător”, se arată în comunicatul Forțelor Aeriene Române.

Luni seara, un sunet puternic a stârnit panică în rândul locuitorilor județului Buzău. Autoritățile județene au precizat că nu a fost înregistrată nicio explozie puternică, iar, cel mai probabil, a fost vorba de o aeronavă militară. Forțele Aeriene Române nu au făcut însă referire la această situație. 

Sursa: Comunicatul Forțelor Aeriene Române

Sursa Foto: Mariusz Prusaczyk / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday