Controversatul influencer britanic și fratele acestuia sunt acuzați într-un dosar de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane în formă continuată, viol în formă continuată, acces ilegal la sistem informatic, alterarea integrității datelor informatice, instigare la lovire sau alte violențe.

Procurorii DIICOT transmit că, la începutul anului 2021, cei patru inculpaţi au constituit un grup infracțional organizat în vederea comiterii pe teritoriul României, dar și al altor state, precum Statele Unite ale Americii și Marea Britanie, a infracțiunii de trafic de persoane.

Victimele au fost recrutate de frații Tate “prin inducere în eroare cu privire la intenția de a întemeia o relație de căsătorie/concubinaj (metoda loverboy). Acestea au fost ulterior transportate și adăpostite în imobile din județul Ilfov unde, prin exercitarea de acte de violență fizică și constrângere psihică (prin intimidare, supraveghere constantă, controlul și invocarea de pretinse datorii), au fost exploatate sexual de membrii grupului prin obligarea la manifestări pornografice în vederea producerii și difuzării prin intermediul unor platforme de socializare”, se arată în comunicatul DIICOT.

Concret, procurorii transmit că cele 7 persoane vătămate au fost supuse la executarea unei munci, în mod forțat, în scopul obținerii de beneficii financiare importante constând în sumele de bani încasate ca urmare a accesării materialelor de către utilizatorii platformelor. Dintre cele 7 persoane vătămate care au fost exploatate sexual de grupul infracțional organizat, trei s-au constituit parte civilă în procesul penal.

În cadrul dosarului procurorii au confiscat 15 terenuri şi clădiri situate pe raza judeţelor Ilfov, Prahova şi Braşov, 15 autoturisme de lux, 14 ceasuri de lux, 2 lingouri şi o medalie, părţile sociale deţinute în cadrul a 4 societăţi comerciale, 86.580 lei, 52.650 euro, 17.430 de dolari şi 10.370 de lire sterline, dar și 21 de monede virtuale Bitcoin (echivalentul al aproximativ 385 de mii de dolari. 

Influencerul britanic și fratele acestuia se află în prezent în arest la domiciliu, după trei luni de arest preventiv, în perioada 29 decembrie 2022 – 31 martie 2023.

Comunicatul DIICOT

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday