Producătorul de taxiuri zburătoare vrea să le demonstreze directorilor celui mai mare spectacol aerian din lume, Paris Air Show, care se desfășoară zilele acestea, că poate transporta clienți în siguranță.

De obicei, evenimentul tinde să se concentreze pe avioane militare și comerciale. Cu toate acestea, producătorii de aeronave electrice cu decolare și aterizare verticală (eVTOL) sunt, de asemenea, prezenți la spectacol pentru a dovedi că produsele lor sunt sigure. Reuters explică faptul că firmele trebuie să obțină aprobarea autorităților de reglementare și să convingă consumatorii că sunt sigure, în condițiile în care investitorii și-au redus finanțarea.

Reuters mai menționează că, până acum, niciun producător de taxiuri zburătoare nu a primit aprobarea pentru a se lansa pe piață. Volocopter ar putea fi primul, însă mai întâi trebuie să-și supună aeronava unor teste intensive de vreme și să furnizeze mii de pagini de documentație Agenției UE pentru Siguranța Aviației. Aceste teste meteorologice intensive vor avea loc în Germania luna viitoare, cu un pilot și un pasager.

De asemenea, sectorul se confruntă și cu lipsa de încredere care a apărut după ce mulți producători de taxiuri zburătoare și-au amânat datele de lansare comercială, deoarece se străduiesc să își finalizeze proiectele.

Lilium, o altă companie din domeniu, a anunțat luni că a semnat o înțelegere cu compania chineză HeliShenzhen Eastern General Aviation, care este interesată să cumpere o sută dintre aeronavele sale.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday