Procurorii îl acuză că ”în perioada 2020-2022, în calitate de director al penitenciarului Baia Mare, inculpatul Chiș Horia Ștefan ar fi pretins de la două subordonate, ofițeri de poliție, favoruri de natură sexuală, prevalându-se și profitând de autoritatea pe care ar fi avut-o asupra victimelor, având în vedere funcția pe care acesta o deținea la vremea respectivă”.

Conform DNA, ”pe fondul refuzului uneia dintre persoanele vătămate de a avea o relație extraprofesională cu inculpatul Chiș Horia Ștefan, la data de 19 mai 2022, inculpatul ar fi exercitat acte de violență asupra acesteia în urma cărora ar fi rezultat leziuni constatate de medicina legală, a căror gravitate a fost apreciată la 6 -7 zile de îngrijiri medicale. Ulterior, în perioada mai – începutul lunii iunie 2022, pentru a evita eventualele consecințe ale conduitei sale (efectuarea unei anchete disciplinare, destituirea din funcție, precum și posibile urmări pentru situația sa familială), inculpatul Chiș Horia Ștefan ar fi constrâns-o pe aceeași persoană vătămată să nu sesizeze Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), amenințând că atât victima, cât și penitenciarul vor avea de suferit. În acest demers, inculpatul Chiș Horia ar fi fost susținut și de psihologul penitenciarului Baia Mare, inculpata Kozma Angela Carmen”. Actele de violență ar fi avut loc chiar în biroul directorului.

Alături de Chiș Horia Ștefan, în acest dosar au mai fost trimise în judecată alte cinci persoane. Psihologul Penitenciarului Baia Mare este acuzat de săvârșirea infracțiunii de șantaj în formă continuată. Ceilalți patru, ofițeri de poliție, sunt acuzați de mărturie mincinoasă.

Comunicatul DNA

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday