Compania spațială privată Skyrora, cu sediul în Edinburgh, a folosit propria imprimantă 3D Skyprint 2 pentru a realiza motorul de rachetă. Skyrora susține că imprimanta scurtează de două ori timpul de fabricație și reduce costurile comparativ cu modelele anterioare.

Compania își propune să efectueze lansări pe orbită odată ce va obține licența de la Autoritatea Aviației Civile. Noul model va fi testat la un centru din Midlothian, cel mai mare de acest fel din Marea Britanie. Testele vor avea loc în fiecare săptămână pe timpul verii. În timpul fiecăruia, motorul va trebui să funcționeze timp de 250 de secunde (puțin mai mult de patru minute), același timp în care ar trebui să funcționeze într-o misiune reală pentru a ajunge pe orbită. Dacă testele vor avea succes, compania va mări producția. 

Skyrora a primit finanțare din partea agențiilor spațiale din Marea Britanie și UE. Șeful Agenției Spațiale britanice a declarat că “motoarele sale inovatoare, printate 3D, stabilesc noi standarde în ceea ce privește eficiența fabricației și designul rentabil”.

Sursa: Sky News

Sursa foto: Skyrora.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday