Amiralul Sir Ben Key spune că reticența populației în ceea ce privește sectorul descurajării nucleare este legată și de abordarea greșită a conceptului de “nuclear”. Deși amiralul înțelege de ce unii oameni se pot simți inconfortabil când vine vorba de acest sector, el subliniază că pe mare nu există motive de îngrijorare, iar totul este “extraordinar de sigur”.

Marina Regală operează patru submarine cu rachete balistice Vanguard, cu încărcătură nucleară, precum și flota cu propulsie nucleară din clasa Astute, înarmată cu rachete cu focoase convenționale. Aceste submarine dotate cu arme nucleare operează pe rând timp de luni de zile, iar sarcina lor principală este de a se asigura că Regatul Unit are, întotdeauna și la orice oră, capacitatea de a lansa o armă nucleară asupra unei ținte, dacă este necesar. 

Serviciul a fost înființat în 1969 și are sarcina de a descuraja inamicul să lanseze arme nucleare împotriva Regatului Unit, în ideea că imediat ar putea avea aceeași soartă.  Din acest motiv este nevoie de un număr destul de mare de oameni care să opereze submarinele și care să fie dispuși să petreacă în mod regulat luni de zile sub apă fără a putea discuta cu familia sau prietenii.

Nu am de gând să pretind că suntem inundați cu cereri de angajare. Dacă vă gândiți să vă alăturați serviciului și sunteți la o vârstă fragedă, recomand să mergeți și să vorbiți cu un tânăr care lucrează deja pe un submarin și să aflați de la el ce înseamnă cu adevărat acest lucru”, a declarat Sir Ben Key, precizând în același timp că Marina Marii Britanii investește într-un program de informare a potențialilor noi recruți.

Comentariile amiralului vin în contextul în care Marina Regală încearcă să-și extindă flota de submarine cu propulsie nucleară ca parte a unui nou parteneriat strategic cu SUA și Australia.

Sursa: Sky News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday