Proiectul, în valoare de 26 de miliarde de euro, este susținut de Uniunea Europeană și are scopul de a reduce traficul de marfă dintre Franța și Italia. Acesta include și un tunel feroviar de 57,7 kilometri, ce va trece prin Alpi.

Criticii proiectului, care au și început protestul, spun însă că tunelul va avea efecte devastatoare asupra mediului alpin și susțin că mai multe izvoare au secat deja din cauza lucrărilor.

Protestul a avut loc în apropierea satului Saint Remy-de-Maurienne din Savoia, iar organizatorii estimează numărul participanților la aproximativ patru mii de persoane, deși autoritățile au raportat trei mii. Acesta nu a fost însă autorizat, iar pentru oprirea sa au intervenit două mii de polițiști și jandarmi.

 

În confruntarea dintre autorități și protestatari au fost răniți 12 polițiști. De asemenea, reprezentanții protestatarilor au menționat că au existat persoane rănite și în rândul lor, după ce forțele de ordine au tras cu gaze lacrimogene.

Autoritățile au declarat că peste 400 de obiecte periculoase au fost confiscate și 96 de persoane cunoscute de serviciile de securitate au fost trimise înapoi în Italia.

Sursa: DW

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday