Administrația Națională de Meteorologie a emis un Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, valabil în intervalul 14:00 – 23:00, în zona Carpaților Orientali, în estul Carpaților Meridionali și în județele Buzău, Ialomița și Călărași.

Se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30-40 l/mp și izolat de peste 50-60 l/mp.

A fost emis și un Cod Galben de instabilitate atmosferică care este în vigoare de azi, de la ora 10:00 și până mâine la ora 10:00. Zonele vizate sunt Moldova, Muntenia, jumătatea de est a Transilvaniei și sudul Dobrogei, precum și Carpații Orientali și Meridionali.

Se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și izolat de peste 30-40 l/mp.

ANM menționează că vremea se va menține instabilă și în zilele următoare.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday