Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30 – 40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp., valabilă de azi de la ora 12:00 și până la ora 23:00. Zonele vizate sunt în estul și sud-estul Transilvaniei, cea mai mare parte a Moldovei, în zona Carpaților Orientali și estul Carpaților Meridionali

De asemenea, a fost emisă și o avertizare Cod Galben de instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și izolat de peste 30-40 l/mp.

Acesta este valabil de azi de la ora 10:00 și până mâine la ora 10:00, iar zonele vizate sunt Oltenia, sudul Banatului, vestul Munteniei, Transilvania, Maramureș și Moldova.

ANM precizează că manifestări de instabilitate atmosferică vor fi spre seară și noaptea și în restul Munteniei. Vremea se va menține instabilă și în zilele următoare.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday