Ministerul de Interne sârb a transmis că aproximativ 1.300 de salvatori și 22 de ambarcațiuni au fost mobilizate pentru evacuarea a zeci de persoane din diferite localități. Reuters relatează că mai multe poduri au fost distruse parțial sau complet, în special în zonele rurale. Râuri mai mici au ieșit, de asemenea, din matcă, inundând drumuri și distrugând linii electrice.

De asemenea, în centrul Serbiei, salvatorii au fost nevoiți să evacueze 12 persoane din casele lor din din cauza revărsării râului Lepenica, în timp ce 22 de persoane au fost salvate dintr-un sat din apropierea orașului Jagodina.

De altfel, râurile s-au revărsat și în estul Bosniei, iar autoritățile din orașul Tuzla, situat în nord-estul țării, au declarat stare de urgență în întreaga lor regiune, iar oamenii au fost nevoiți să-și părăsească locuințele în multe orașe și sate. O alunecare de teren a blocat, de asemenea, un drum în apropierea orașului Srebrenica, iar în jurul capitalei Sarajevo au fost emise avertismente privind posibile inundații.

Reamintim că, în decursul zilei de astăzi, și ANM a emis un Cod Roșu de ploi torențiale și abundente care vizează și județele românești vecine cu Serbia.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday