Chatboții, printre care Bard și ChatGPT, sunt programe care folosesc inteligență artificială generativă pentru a conversa cu utilizatorii și pot răspunde la solicitările acestora. Evaluatori umani, care au acces la chat-urile respective, au descoperit că AI ar putea reproduce datele pe care le-a absorbit în timpul conversațiilor, creând un risc de scurgere al informațiilor. Google a lansat Bard în mai, în peste 180 de țări și în 40 de limbi. La 1 iunie, a actualizat o notificare de confidențialitate care stipulează “Nu includeți informații confidențiale sau sensibile în conversațiile dumneavoastră cu Bard“.

Alphabet, compania care deține Google, și-a sfătuit angajații să nu introducă date confidențiale în chatboții AI, au declarat pentru Reuters, sub protecția anonimatului, patru persoane care au cunoștințe despre aceste informații. Compania a confirmat, invocând politica de lungă durată privind protecția informațiilor. De asemenea, Alphabet și-a alertat inginerii să evite utilizarea directă a codurilor pe care chatbotul le poate genera. Gigantul tehnologic a explicat că Bard poate face sugestii de cod care îi ajută pe programatori. Google a mai spus că își propune să fie transparentă cu privire la limitările tehnologiei sale.

Avertizarea Google reflectă ceea ce devine un standard de securitate pentru corporații, și anume avertizarea personalului cu privire la utilizarea programelor de chat disponibile public, și arată modul în care dorește să evite prejudicierea renumelui companiei din cauza software-ului pe care l-a lansat în concurență cu ChatGPT.

Un număr tot mai mare de companii din întreaga lume au instalat bariere pe chatboți AI, printre care Samsung. Amazon și Deutsche Bank. Apple nu a recunoscut acest lucru în mod public, dar, potrivit Reuters, se pare că a adoptat măsuri similare.

Google a transmis pentru Reuters că a avut conversații detaliate cu Comisia pentru Protecția Datelor din Irlanda și că abordează nelămurirle autorităților de reglementare, după un raport Politico conform căruia compania a amânat lansarea Bard în UE săptămâna aceasta, în așteptarea mai multor informații despre impactul chatbotului asupra confidențialității.

Microsoft a refuzat să răspundă întrebărilor agențiilor de presă referitoare la o interdicție generală pentru ca personalul să introducă informații confidențiale în programele publice de inteligență artificială, inclusiv în programele sale, deși un director din cadrul companiei a declarat pentru Reuters că a ales să-și restricționeze personal utilizarea.

Sursă: Reuters

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday